Betændelse i akillessenen
Som den græske sagnhelt Achilleus har mange sportsudøvere også et svagt punkt i hælen – nemlig akillessenen. Betændelse i akillessenen er et hyppigt problem, som ofte ses i forbindelse med løb og andre sportsgrene, hvor der løbes og springes meget. Det kan dog også ramme personer der ikke dyrker sport.
Betændelse i akillessenen er en irritationstilstand, der opstår ved langvarig belastning af akillessenen. Ignoreres tilstanden vil den udvikle sig og blive kronisk og være langt sværere at behandle. Vi anbefaler derfor, at du søger professionel hjælp hvis du oplever smerter i akillessenen og ikke forsøger at løbe smerten væk.
Symptomer på betændelse i akillessenen
De karakteristiske symptomer på betændelse i akillessenen er ømhed og stivhed i området omkring senen. Der er to hovedtyper; betændelse og fortykkelse i selve senen eller betændelse der, hvor senen hæfter på hælbenet. I begyndelsen forsvinder symptomerne efter opvarmning, hvorfor mange fortsætter træningen og derved irriterer senen yderligere. Fortsættes belastningen dannes der arvæv og senen fortykkes hvilket medfører nedsat bevægelighed og flere smerter, både i gang og hvile.
I nogle tilfælde kan den ellers meget stærke akillessene faktisk knække og man mener at det skyldes en svækkelse af senen grundet tidligere betændelsestilstande.
Årsager til betændelse i akillessenen
Som nævnt skyldes betændelse i akillessenen overbelastning. Problemer i de nærliggende strukturer, som fejlstilling af foden eller forkortede lægmuskler, forøger irritationen af akillessenen, hvorfor en kiropraktisk konsultation også har til formål at undersøge og behandle eventuelle medvirkende faktorer.
Da sener er længere tid om at tilpasse sig, kan betændelse i akillessenen også skyldes forceret eller ændret træning. Er du utrænet er det derfor vigtigt, at du ikke lægger for hårdt ud men starter langsomt op og gradvist øger træningsintensiteten. Skifter du som trænet sportsudøver sko eller stil/teknik skal du ligeledes huske at give kroppen tid til at vænne sig til ændringerne.
Vejledning og behandling hos kiropraktor
Er skaden først sket kan lette gener behandles med aflastning og tilpasning af trænings mængde. Er disse ændringer ikke tilstrækkelige bør du søge hjælp hos en kiropraktor.
Kiropraktisk behandling vil både i den akutte og kroniske fase have fokus på aflastning gennem rådgivning og taping. Derudover har vi fokus på at fjerne arvæv, som her i klinikken behandles med tværfiber massage. Vi behandler også underbenet og fodens muskler, enten via massageteknikker eller akupunktur. Helt afgørende er også genoptræning af ben og fod med specifikke øvelser, der tilpasses den enkelte.
Bestil tid
33 12 16 12
Telefontid
Mandag 7.30 - 20.00
Tirsdag - fredag 7.30 - 18.00
Åbningstider
Mandag 7.00 - 20.00
Tirsdag - fredag 7.00 - 18.00
Hverdage 7.00 - 18.00
Hverdage skiftende i tidsrummet
7.00 - 18.00
Bliv behandlet af de bedste
Her finder du et af Danmarks største kiropraktiske teams. Vores kiropraktorer er dygtige specialister så du sikres den bedst mulige behandling. Vi bidrager til forskning og underviser både læger og kiropraktorer.
Læs mereSe hvad læger og patienter siger om os
Vi har mange tilfredse patienter og henvisende læger. Her kan du se, hvad nogle af dem siger om os.
Læs mere